NVDK congres 2013

Waan van de dag(behandeling): Leidend of lijdend?
13 november 2013 Evoluon, Eindhoven

Tijdens het congres 2013 werden enkele onderwerpen onder de aandacht gebracht die allen betrekking hebben op dagbehandeling en kortverblijf zoals: Procesoptimalisatie, Medisch inhoudelijk vernieuwende en actuele onderwerpen en het thema Informatief. Komen we er verder mee, of zijn er problemen?

Ook al zijn we inmiddels enige jaren onderweg met Dagbehandeling en Kortverblijf in Nederland en hebben we een behoorlijke dosis ervaring opgedaan, anno 2013 zijn er nog steeds vele verbeterslagen te slaan om de processen te optimaliseren. Belangrijk hierbij is wat de te verwachten ontwikkelingen zijn t.a.v. Dagbehandeling en Kortverblijf en vanuit welk perspectief het georganiseerd wordt.

Interessant was te vernemen welke relatief nieuwe behandelingen tegenwoordig ook in dagbehandeling worden gedaan en hoe dat dan gaat. Het thema Informatief gaf ons een inkijk in onder meer de internationale verschillen tussen de mogelijkheden en regelingen van Dagbehandeling en Kortverblijf en hoe we op een leuke en prikkelende wijze met patiënten informatie kunnen omgaan. Als afsluiter van het congresprogramma hadden we een comedian, spreker, optimist, cabaretier uitgenodigd.

Download presentaties 2013
Bekijk document  Yvonne Kouwenberg
Bekijk document  Anja Driessen en Fimke Wiersma
Bekijk document  Benedikt van Loo
Bekijk document  Edward Grooters
Bekijk document  Esther Klompmaker
Bekijk document  Herre van Kaam
Bekijk document  Huub Jessen
Bekijk document  Jan Eshuis
Bekijk document  Johan Lievestro
Bekijk document  Linda Oudejans
Bekijk document  Monique Geurts